Останні новини

Останні новини

МІУ пропонує зафіксувати електронне тестування моряків у галузевому законодавстві

МІУ пропонує зафіксувати електронне тестування моряків у галузевому законодавстві

Міністерство інфраструктури розробило і оприлюднило для обговорення проект наказу «Про внесення змін до нормативно-правових актів Міністерства транспорту та зв’язку України і Міністерства інфраструктури України», що стосується спрощення механізму підготовки та дипломування моряків.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, його метою є приведення національного законодавства з питань підготовки, оцінки компетентності та дипломування моряків у відповідність до вимог Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти (ПДНВ) 1978 року з поправками, а також дерегуляція діючої системи підготовки та дипломування моряків, спрощення процедур дипломування моряків, підвищення її відкритості й інформативності.

Таких цілей пропонується досягти, зокрема, шляхом впровадження автоматизованої системи тестування моряків без участі людини-екзаменатора.

Пропонується також внести до галузевого законодавства низку змін, пов’язаних із передачею функцій дипломування моряків Морській адміністрації від ліквідованої Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків (ІПДМ).

З повною версією документа можна ознайомитися на веб-сайті Мінінфраструктури.

У лютому 2021 року Морська адміністрація розпочала експлуатацію автоматизованої системи тестування моряків для підтвердження їх кваліфікації.

У серпні 2020 року Міністерство інфраструктури запустило процес ліквідації Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків (ІПДМ) та її представництв. З 22 листопада функції ІПДМ передані Морській адміністрації.

Окружний адміністративний суд Києва рішенням від 23 грудня 2020 року призупинив ліквідацію ІПДМ. Рішення було винесено в якості забезпечення позову члена Державної кваліфікаційної комісії, капітана далекого плавання Миколи Мовчана до Кабінету міністрів і Міністерства інфраструктури. МІУ оскаржило це рішення в апеляційному суді.

Поділитися...